2013. március 4., hétfő

Csirkebeigli






 Alufóliára bacon csíkokból kiraksz egy téglalap alakot /én ezt kihagytam/majd erre a vékonyra kiklopfolt csirkemell szeleteket egy téglalappá halmozod,nálam ez volt az alap.Sózod,borsozod,erre sonka vagy tarja szeletek a következő réteg,enyhén megszórod reszelt sajttal majd erre a kockára vágott hagymán párolt zöldpetrezselymes gomba,erre is egy vastagabb réteg reszelt sajt és megszórod petrezselyemzölddel./De az eredeti recept szerint csinálhatsz tojásból és gombából rántottát,lágyat,hogy kenhető legyen,ez is lehet 1 réteg./ A fólia segítségével feltekered,mint a bejglit,rácsavarod a fólia végeit és irány a sütő.Hűtőben hűtöd,hogy visszadermedjen a sajt. A kisebbik tekercsben a párolt gomba helyén spenótréteg van:3gerezd fokhagymát pici olíva olajon megfuttatsz rá a kiengedett,lecsepegtetett spenót és kevés reszelt eidami sajt.Amint a sajt elolvadt már kenhető is a beiglibe.


 




/A recept eredeti forrására már nem emlékszem,de a receptjeim mind az általam átkreált diétás verziók,amik a szénhidrátcsökkentett életmód rendszerét követik./

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése