2013. március 7., csütörtök

Spenótos-gombás túróval töltött csirkecomb




Hozzávalók: csirkecombok; töltelék: 250g krémes túró, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis vöröshagyma, 4-5 e.k. zsemlemorzsa, 2 marék leveles spenót, petrezselyemzöld, 400g gomba, 1-2 ek olíva olaj, 2 tojás, só, őrölt bors. Panír: 2 e.k. pirospaprika, 2 e.k. zsemlemorzsa, só, őrölt bors.
 
A csirkecombokat megmossuk.A spenótot a petrezselyemmel együtt felaprítjuk. A töltelékhez apróra vágjuk a hagymát és egy serpenyőben az olajon pirítani kezdjük,hozzá nyomjuk a fokhagymákat majd hozzáadjuk a spenótot is,kb. 2 percig pirítjuk,majd hozzáadjuk az apróra vágott gombát,és végül a petrezselymet is beletesszük.Fedő alatt készre pároljuk,majd kiszedjük az egészet egy tálkába,beletesszük a tojásokat,a túrót,a zsemlemorzsát,sót,őrölt borsot. A csirkecomboknak fellazítjuk a bőrét és alátömködjük a spenótos tölteléket.A bőrét, hogy gyönyörű színű és ropogós legyen,megszórjuk a pirospaprika, zsemlemorzsa, só és bors keverékével.Olíva olajjal nagyon vékonyan kikent tepsiben alufólia alatt 40 percig 180 fokon, majd fólia nélkül még további 15-20 percig sütjük 200 fokon.





/A recept eredeti forrására már nem emlékszem,de a receptjeim mind az általam átkreált diétás verziók,amik a szénhidrátcsökkentett életmód rendszerét követik./

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése